Hoe groot is jouw social doelgroep?

Reinoud Bliek

Wij krijgen vaak de vraag van bedrijven waarom ze precies met social media zouden moeten starten. De belangrijkste motivatie volgens ons is dat jouw doelgroep, jouw klanten en potentiële klanten, op social media aanwezig zijn. Want je wilt bij hen natuurlijk goed op het netvlies staan, zeker wanneer zij concreet op zoek gaan naar jouw producten of diensten. Dan moet jij natuurlijk als optie worden genoemd.

Om inzicht te geven in de omvang en de (mogelijke) aanleiding die jouw doelgroep heeft of geeft, hebben wij de 5×5 doelgroepanalyse ontwikkeld. Dit is een doelgroepanalyse aan de hand van 5×5 kenmerken waardoor je concrete handvatten krijgt om al dan niet de keuze te maken voor het actief gebruiken van social media. Dit zijn de onderstaande kenmerken:
1. Regio’s (in welke 5 geografische gebieden is jouw doelgroep voornamelijk actief?)
2. Functies (welke 5 functies zijn beslissers en/of beïnvloeders voor jouw producten of diensten? )
3. Branches (welke 5 branches zijn voor jou het meest kansrijk?)
4. Trefwoorden (over welke 5 thema’s wordt door jouw doelgroep gesproken?)
5. Influencers (welke 5 bronnen praten het meest over de voor jou relevante thema’s?)

Uiteraard stemmen wij in nauw overleg met jou de bovenstaande informatie af. De 5×5 doelgroepanalyse bieden wij aan voor een fixed price van slechts € 500,-. Hiermee heb je houvast en concrete informatie van jouw doelgroep op social media. Interesse in een doelgroepanalyse? Vul het contactformulier in, mail naar info@kysm.nl of WhatsApp naar 06-49498089.

Reageren? Dat kan!

Typ en druk op Enter om te zoeken