Hoeveel energie kost jouw social media inzet?

Reinoud Bliek

In 2019 gaan alle energieprijzen weer omhoog. Alles om jou heen wordt duurder maar jouw grootste en schaarste goed (tijd!) is nog kostbaarder geworden. Want naast jouw (drukke) job wil je natuurlijk tijd maken voor jouw gezin, sporten, vrienden, vakanties en meer! Dus hoeveel energie en inzet gun jij jouw social media inzet? Je kunt je namelijk een slag in het rond twitteren, prachtige afbeeldingen met een kek filtertje delen op Instagram of op jacht gaan naar de zoveelste fan op Facebook… Maar je kunt je ook afvragen: “Maar wie gaat dat nou eigenlijk allemaal doen? Is het wel nodig dat ik dit allemaal zĂ©lf ga doen?” of bedenken wij samen de strategie en laat je het doen?

Daarom hebben wij het “Socialmedia-Energielabel” bedacht die aangeeft hoeveel energie (en moeite) het jou kost om al die social media activiteiten uit te voeren. Wij ondersteunen namelijk al jaren bedrijven en ondernemers in Nederland bij het uitvoeren van hun social media activiteiten. Je leest het goed: wij nemen hen het werk uit handen! Daardoor scoren zij een A of een C/D. 100% uitbesteden gaat ook weer niet want wij moeten natuurlijk wel gezamenlijk een strategie, activiteiten en content bedenken. Maar op basis van onze ervaring en onze ‘yessable proposales’ (wij bedenken continu nieuwe activiteiten en werken dit uit zodat je alleen nog maar aanvullingen hoeft te geven of een simpele yes!) komen wij een heel eind.

Bovendien zijn groot deel van de werkzaamheden repeterend en komen deze neer op dagelijks vele handmatige handelingen. Denk daarbij aan het vergroten van het bereik op Twitter en Instagram door honderden (de juiste en echte!) accounts te volgen, de doelgroep in kaart te brengen (databases maken met LinkedIn accounts van beslissers), spam deleten (zodat 1 van de medewerkers van jouw bedrijf er niet per ongeluk op klikt…), personen uitnodigen om jouw pagina’s te liken en nog veel meer…..!

Wil je weten waar jij staat? Vul dan vandaag nog de test in op www.analysesocialmedia.nl en geef aan dat je feedback wilt ontvangen op jouw social media kanalen! Het zal je verbazen hoeveel energie jou dat gaat geven!

Reageren? Dat kan!

Typ en druk op Enter om te zoeken