Tips voor toepasbaarheid video

Reinoud Bliek

De afgelopen periode heb ik aan fantastische projecten mogen bijdragen. Daarbij was video ook telkens een belangrijk onderdeel. Het viel me op dat er op dit gebied echt veel te weinig kennis aanwezig is om dit prachtige middel ook optimaal te benutten. Daarom tijd voor een aantal praktische tips, zeker als je voornemens bent om video in te zetten!

1. Website: plaats video’s altijd op jouw website en zorg mede door de video dat de traffic naar jouw website wordt verbeterd. Deel dus niet de hele video op social media maar een kort bericht met afbeelding of deel van de video met link naar de video op jouw website. Op deze manier versterk je jouw websitepositie in Google. Bovendien kan de bezoeker op jouw website doorgaans een makkelijker meer informatie vinden en zeker sneller contact leggen c.q. klant worden dan via een social media kanaal.

2: Beschrijving: zorg voor een goede omschrijving en keywords van de inhoud van de video per social media kanaal. Hoe vaak zien wij niet een bedrijfsvideo gepost zien worden met als titel: bedrijfspresentatie…. Zonder keywords, zonder bedrijfsnaam, zonder inhoudelijke omschrijving… Eeuwig zonde voor je vindbaarheid en is het video wordt zo ook een duur medium per viewer…

3. Snapshots: maak van delen van het filmpje of wellicht materiaal wat je uiteindelijk niet gebruikt, diverse snapshots van 5-10 seconden. Korte, filtsende stukjes, eventueel met een pakkend nummer op de achtergrond. Dit is bij uitstek content die je (als trigger verwijzend naar het gehele filmpje) kunt gebruiken op social media.

4. Ondertiteling: inmiddels al via de bekendere tools bij een groter publiek bekend, maar het toevoegen in filmpjes met een ondertiteling blijft van onschatbare waarde. Veel mensen zijn actief op social media via hun computer (het werk) of telefoon (trein, wc etc.). Geluid is dan niet altijd mogelijk of gewenst. Op deze manier kan je de boodschap wel overbrengen, doen dus!

Wil je reageren, heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat het gerust weten: reinoud@kysm.nl

Reageren? Dat kan!

Typ en druk op Enter om te zoeken