Tools voor social media: je kunt niet zonder

Reinoud Bliek

Als je al een intensieve gebruiker bent van social media loop je al snel tegen de beperkingen aan van de verschillende platformen. Een tweet verstuur je op Twitter zodra je op de Send knop drukt. Terwijl je er net 10 hebt bedacht… En ze binnen een paar minuten delen is dan ook niet zo handig en verstandig (want op de andere dagen valt jouw account weer stil).

In de huidige online wereld kun je niet meer zonder de volgende toolsoorten i.v.m. het efficiënt en effectief om kunnen gaan met:

 • Monitoring (van je eigen naam/mentions)
 • Content delen en agenderen
 • Analyseren van de groei van de verschillende accounts en de gedeelde content
 • Vergroten van het bereik door de doelgroep te vinden en te volgen

Omdat wij sinds 2008 actief zijn hebben wij talloze tools voorbij zien komen en weten daarom welke tool past bij uw specifieke behoefte. Er zijn ook veel gratis tools (met nogal wat beperkingen) waarbij je met een maandelijkse betaling er net wat meer mee kan.

Goede redenen om tools te gebruiken?

 • Bespaar tijd (meer doen in minder tijd)
 • Krijg meer inzicht (en pas de tactieken aan voor een nog hoger rendement)
 • Bekijk wat de concurrent doet en ‘leen’ wat hen succesvol maakt
 • Bespaar geld (tools kunnen dag/nacht voor je werken)
 • Bespaar een slechte reputatie (tools monitoren 24/7 het web)
 • Wordt zichtbaar bij de doelgroep (door de tools ze voor je te laten vinden en de meest kansrijke eruit te pikken)
 • En zo kunnen wij nog wel even doorgaan

Met ons bedrijf ondersteunen wij bedrijven door social media activiteiten bij hen weg te nemen. Waarom? Wij kunnen het sneller, slimmer, beter en goedkoper! Maar bovenal: wij doen het ook echt. Terwijl de meeste bedrijven met frisse moed beginnen maar het simpelweg niet volhouden.

In dit proces komt het voor dat wij de mensen bij onze opdrachtgever verder opleiden om de door ons gebruikte tools in te zetten. Zij nemen dan bij ons een tool abonnement af voor een veel lagere maandprijs dan als zij dat rechtstreeks zouden inkopen. Waarom? Wij zijn een grote gebruiker met ons klantenbestand en bovendien vaak reseller van deze tools. Dus levert dat inkoopvoordeel op die wij uiteraard aan u doorberekenen!

Wij hebben tool abonnementen op 3 verschillende niveaus:

 1. Met een Content Tool Abo richten wij een tool in om berichten te agenderen en eenvoudige monitoring te doen op de platformen waarop het bedrijf zelf ook zit.
 2. Met een Beheer Tool Abo richten wij daarnaast ook een tool in het bereik te vergroten zodat het niet meer nodig is om handmatig Twitter en Instagram accounts te volgen/ontvolgen en in lijsten te zetten
 3. Met een Beheer & Monitoring Tool Abo richten wij  een zeer uitgebreide monitoringtool in die ingezet kan worden om bestaande klanten beter te volgen en aan te haken op relevante conversaties op o.a. blogs, fora en nieuwssites die via een eenvoudige monitoringstool niet naar boven komen.

Wil je meer weten over onze tool abonnementen, hoe het inwerktraject werkt en wat de kosten zijn? Stuur ons dan zeker even een bericht!

Reageren? Dat kan!

Typ en druk op Enter om te zoeken