Twitter zakelijk inzetten is slimmer dan via LinkedIn?

Reinoud Bliek

Wist je dat er dagelijks meer mensen twitter gebruiken dan LinkedIn terwijl er veel meer mensen op LinkedIn een profiel hebben?

Social-Media-cijfers-Nederland-2015

Dat twitter voor ons bedrijf vvoor 80% van de omzet zorgt is misschien niet zo vreemd maar dat dit medium ook voor andere MKB’ers zo belangrijk kan zijn is minder bekend. Het is namelijk een platform die vaak als eerste wordt afgeschreven. Want zakelijk Nederland gebruikt toch alleen LinkedIn…? In de Business to Business wordt je meestal beperkt tot het gebruik van LinkedIn. Want dan kun je goed zoeken op profielen van de doelgroep. Maar dan mis je momenteel de boot als je Twitter niet inzet. Je kunt dan namelijk ook in gesprek komen met jouw toekomstige klanten door aan te haken op hun conversaties en vragen te beantwoorden waar jij verstand van hebt. Sterker nog, je kunt hen de vraag stellen welke zij zichzelf hadden moeten stellen!

Slimme tip? Vind jouw doelgroep op LinkedIn en volg hen op Twitter. Stel ze daar nog een intelligente vraag en voordat je het weet zit je aan tafel!

Deze activiteit kun je ook bij ons uitbesteden. Wij noemen dat pre-sales! Meer weten hoe dat werkt? Stuur ons dan een bericht!

Reageren? Dat kan!

Typ en druk op Enter om te zoeken